KAYSERİ / MELİKGAZİ - Erciyes Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Genç Bilaller Ezan Okuma yarışması bölge finalinde birinci olduk. Daha önce il içi elemeleri yapılan Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge finali, bu sene Adana'da yapıldı. Okulumuzu M. Akif ODACI adlı öğrencimizin temsil edip birinciliği elde ettiği yarışmaya okulumuz Meslek Dersleri öğretmenlerimizden Kadir MAZICI ve M. Cihat ÖZKAN görevli ve takipçi olarak katıldı. Okulumuz 10. sınıf öğrencisi M. Akif ODACI, Adana'da yapılan Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışmasında okulumuzu ve Kayseri'yi en iyi şekilde temsil ederek Bölge 1. si olmuş ve Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder, öğrencimize İstanbul'da Ayasofya Camii'nde yapılacak olan Türkiye Finallerinde başarılar dileriz.

Nis

Şbt

İngilizce Drama atölyesi İngilizce öğretmenimiz Sibel ŞENKAL rehberliğinde yürütülmektedir. Atölyede 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz bulunmaktadır.  Atölyenin amacı; öğrencilere İngilizceyi sevdirmek, öğrencilerin İngilizce telaffuz becerilerini geliştirmek, toplum önünde çekinmeden İngilizce cümleler kurmalarını sağlamaktır. Öğrenciler, drama metinleri okuyarak kelime telaffuzlarına dikkat etmeyi, İngilizce bir şeyler söyleyebilmeyi öğrendiler. Atölyede her seviyeden öğrenci olduğu için (5,6,sınıf) biraz seviye farklılığı oluşsa da özellikle 5.sınıf öğrencinin telaffuzunun müthiş derecede değiştiğini gözlemlendi. Ayrıca atölyede İngilizce kareoke yarışması için çalışmalar yapıldı. Kelime öğrenmek için snapword tekniğinden yararlanıldı ve bununla ilgili sene sonu okul şenliğinde sergi açmaya karar verildi.

Şbt

Erciyes İmam Hatip Ortaokulu'nun korkusuz(!) öğrencileri kan grubunu ögrendi. Öğrencilerimiz Fen Bilgisi Öğretmenimiz Ayşe Hocamız ile birlikte kan grubu öğrenme kitlerini kullanarak etkinlik yaptı. Kan gruplarını bu etkinlik ile öğrenen öğrenciler güzel bir deneyim yaşadı. Okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve merak ve cesaretlerinden dolayı öğrencilerimize teşekkür ederiz.